Българските голфъри шести на "Мерцедес Трофи" в Щутгарт

   Сподели
Българските голфъри шести на "Мерцедес Трофи" в Щутгарт

Престижното шесто място в крайното класиране заеха българските представители на финала на голф турнира „Мерцедес трофи” в Щутгарт.

Нашите заеха и две трети места в индивидуални класации. Турнирът премина при голям интерес и отлична организация от страна на домакините от Мерцедес. Голфъри от 33 страни спориха в продължение на три дни за отличията.

По време на състезанието участниците имаха възможност да направят тест драйв на най-новите модели на световния концерн. Заключителната вечеря и награждаването се състояха в музея на Мерцедес в Щутгарт. На церемонията присъстваха специалните гости на турнира футболната легенда Франц Бекенбауер, най-добрият състезател по голф на Германия Бернхард Лангер, както и известният боксьор Аксел Шулц.

След края на турнира българският футболист и запален голфър Красимир Балъков, който бе неотлъчно до нашите през цялото време на турнира, остана изключително доволен от представянето на българските участници. Бившият национал и легенда на националния отбор, Бундеслигата и Щутгарт, коментира шеговито, че след шестото място на българския тим, той най-вероятно ще запази поста си на ментален треньор на отбора до следващия турнир догодина. Вече сериозно Краси Балъков изрази надежда, че голфът като спорт в България ще прогресира и ще се развива все повече, след като в страната ни са построени много нови голф игрища, а спортът печели все по-голяма популярност и привърженици.

Турнирът на Мерцедес за поредна година събра много средства за благотворителна кауза, като в най-скоро време се очаква организаторите да обявят събраната сума и как точно ще бъде използвана.   






     « назад