Красимир Балъков на финала на „Мерцедес Трофи”

   Сподели
Красимир Балъков на финала на „Мерцедес Трофи”

Бившият капитан на футболните национали ще бъде неотлъчно до българския отбор, който се класира на финала във веригата по голф "Мерцедес трофи".Общо  33 аматьорски тима от цял свят спорят за титлата в Щутгарт.

"Участвах на турнира, който се проведе в България. На финалите ще съм ментален треньор на нашите голфъри. Иначе казано, ще се грижа за психологическата им подготовка по време на състезанието", разказа Балъков пред репортер на вестник „24 часа”.

Героят от световното първенство в САЩ през 1994 г. от доста години е запален по голфа, който практикува редовно. През лятото той участваше в няколко благотворителни турнира, които събираха пари за деца в нужда.

Световният финал в Щутгарт ще продължи до 18 септември. Общо веригата мина през 60 държави, а участие взеха повече от 65 000 голфъри. Състезанието бе открито с галавечеря в музея на "Мерцедес" в четвъртък.

Специални гости на събитието тази година са германската футболна легенда Франц Бекенбауер, най-добрият немски голфър за всички времена Бернхард Лангер и известният боксьор Аксел Шулц. Приходите от финала ще отидат за благотворителност.






     « назад