Краси Балъков и легендарният треньор Георги Василев, почетоха Сашо Христов от шампионския отбор на Етър

   Сподели
Краси Балъков и легендарният треньор Георги Василев, почетоха Сашо Христов от шампионския отбор на ЕтърКраси Балъков и легендарният треньор Георги Василев, почетоха Сашо Христов от шампионския отбор на Етър

С подобаващ купон в присъствието на "магическия халф" Красимир Балъков, отбеляза юбилея си бившият защитник на “виолетовите” Сашо Христов. Шампионът с “Етър” от 1991 г. навърши 60 години, които отпразнува с изискано парти в старата столица.
Над 70 души почетоха рожденика, като сред тях бяха редица легенди от шампионския отбор на “Етър” – Красимир Балъков, Бончо Генчев, Георги Георгиев, треньорът на “златния” тим Георги Василев. Сашо Христов получи от тях като подарък виолетова фланелка с № 60 с подписите на всички и пожелания за здраве и успехи в бизнеса и в личен план. Сред гостите бяха още председателят на Зоналния съвет на БФС – Варна Георги Мирчев, много бивши съотборници на юбиляра от Велико Търново и Варна, където също премина част от кариерата му.
Сашо Христов е шампион на страната и носител на Купата на Българския футболен съюз с “Етър” през 1991 г., двукратен бронзов медалист с отбора през 1989 и 1990 г. С виолетовия екип е изиграл 8 сезона – от 1984 до 1991 г. и сезон 1994-1995 г., като има записани 111 мача и 6 гола в “А” група.






     « назад