Красимир Балъков пред БТВ: Отказах няколко предложения да стана министър на спорта

   Сподели
Красимир Балъков пред БТВ: Отказах няколко предложения да стана министър на спорта

Той е легенда не само за България, но и за Германия. Отборът, в който печели най-голяма слава извън границата - Щутгарт, го класира в топ 10 на футболистите на всички времена. В Спортинг Лисабон е най-добрият чужденец, играл в състава, с твърдо място в идеалната 11-ка на "Лъвовете", а футболните фенове дълго го аплодираха и приветстваха станали на крака през миналата година, когато бе гост на тима. 

У нас футболните фенове все така страдат по лятото на 94-та година, когато Красимир Балъков беше част от златното футболно поколение. Магическият халф на българския футбол Красимир Балъков разкри в предаването "Тази неделя" по bTV, че е имал няколко предложения да стане спортен министър, но ги е отказал. 

Той направи и сравнение между своето поколение и сегашните младежи. "И сега имаме млади и талантливи футболисти, но нивото на конкуренцията е много ниско и затова не могат да израснат като футболисти. При нас, през 94-а имахме правила, школи, бързо излязохме в чужбина, а сега младите не могат да излязат навън. "Футболът е социален продукт. Ако не инвестираш в него, младото поколение ще бъде много по-недоволно. Не може с направата на едно осветление да казваме, че помагаме на футбола."

Какво още каза легендата на българския футбол пред БТВ, може да видите на този линк: https://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/krasimir-balakov-i-kritichnite-belezhki-kam-nastojashteto.html






     « назад