След Красимир Балъков, Илия Груев стана вторият българин водил тим в Първа Бундеслига

   Сподели
След Красимир Балъков, Илия Груев стана вторият българин водил тим в Първа Бундеслига

Илия Груев се превърна във втория български треньор, водил отбор в мач от немската Бундеслига. До този момент Красимир Балъков бе единственият българин, имал честта да е треньор в най-високото ниво на немския фтубол. Преди точно 10 години, през март 2012-а той пое тима на Кайзерслаутерн, но не успя да спаси тима от изпадане във втора Бундеслига. Именно тогава, както и преди това в "Черноморец Бургас" и  "Хайдук" /Сплит/, Груев бе помощник на Бала.

Груев зведе тима на Арминия (Билефелд) в последния кръг на немската Бундеслига при гостуването на Борусия (Дортмунд), което бе загубено с 0:1. Трябва да се отбележи добрата игра на гостите, които в края имаха подчертан превес и можеха при по-голяма точност в завършващата фаза да си тръгнат с поне една точка.

Груев е помощник в Арминия, но заради положителния тест за коронавирус на старши треньора Франк Крамер, българинът ръководеше мача.

След изиграването на кръга, отборът на Арминия е на 15-ата позиция, но подобрената игра на тима дава основание за по-добро класиране до края на сезона.

 

 





     « назад