Красимир Балъков поздрави всички в „Спортинг“ Лисабон за годишнина

   Сподели
Красимир Балъков поздрави всички в „Спортинг“ Лисабон за годишнинаКрасимир Балъков поздрави всички в „Спортинг“ Лисабон за годишнинаКрасимир Балъков поздрави всички в „Спортинг“ Лисабон за годишнинаКрасимир Балъков поздрави всички в „Спортинг“ Лисабон за годишнина

Португалският гранд „Спортинг“ Лисабон отбеляза 114 години от създаването си. В началото на 90-те години част от него бе и българският плеймейкър Красимир Балъков. Той почти веднага се превърна в идол за феновете и несменяем титуляр в единайсеторката на лъвовете, където блестяха и много други световни звезди на футбола като Луиш Фиго и Пауло Соуса, българите Ивайло Йорданов и Бончо Генчев и много други.

Гол на Балъков пък бе определен за №1 в историята на „Спортинг“ в анкета на феновете, проведена преди време. Българския „магически халф“ е посочен и за най-добрия чужденец в историята на клуба, като винаги намира място в идеалната 11-ка на тима.

Ето какво написа Балъков на официалната си фейсбук страница по повод годишнината на клуба, от който тръгна към големия европейски футбол:

"Поздравления за всички, които обичат и работят за "Спортинг" Лисабон, по повод 114 години от основаването на клуба! Щастлив съм, че прекарах тук 5 страхотни години!

Желая успехи и се радвам на всяка победа!

А в последния мач, когато "Спортинг" записа победа №1500 в елита, Гонзало Плата със своите гол и асистенция, наистина заслужи моята фланелка!"

 

 

 

 






     « назад