Краси Балъков: Очаквам скоро да има футбол!

   Сподели
Краси Балъков: Очаквам скоро да има футбол!

Един от най-великите български футболисти Красимир Балъков говори пред Sportal.bg за ситуацията в Германия и перспективите пред най-популярния спорт. Легендарният плеймейкър е оптимист, че полека-лека футболният свят ще се завърне към живот. Ето какво каза бившият национален селекционер пред нашата медия:

"На шести май Ангела Меркел ще обяви каква е ситуацията и какви са плановете за спорта в Германия. Мисля, че футбол скоро ще има. Германският футболен съюз е представил концепция, която може да започне да функционира от девети май. Остава да се види какво ще бъде решението на правителството, аз съм оптимист. В Германия нещата се подобряват, но трябва да се изчака тази седмица, защото тя ще бъде показателна за първото отпускане на мерките, което направиха.

И тук се чува, че нещата в някои футболни клубове не са добре, но пък в Германия парите от телевизионни права са огромни. Очаквам телевизиите да подпомогнат всички клубове по възможно най-добрия начин. По-голямата част от клубните бюджети е вързана с телевизионните права. Споменават се седем-осем клуба с големи проблеми, но за фалит не се говори. Футболът е голям бизнес, голям продукт в Германия, държавата няма да допусне той да се срине.

Как съм аз ли? Здрав съм, стоя си вкъщи, бягам, тренирам, чакам да се поднови спортът, за да гледам мачове по телевизията. Когато стане това, ще има и голф. Тогава вече ще стане още по-разнообразно - ще можем да играем голф, тенис и да се завърнем към социалния живот. Наскоро гледах мачовете с Мексико и Германия от САЩ'94. Определено бяхме класен отбор, един от водещите в света. Футболът ни беше динамичен, бърз и най-важното - разумен.

Дали бих се върнал да работя в България? Нека да се стабилизират нещата първо. Винаги съм казвал, че мога да се върна, но трябва да има смисъл в работата, да е проект с ясна цел - дали ще е борба за оставане в групата, борба за класиране в Лига Европа или в Шампионската лига, няма значение. Не бих се върнал да кърпя положението. Всичко съвременно в европейския футбол го виждам пред себе си и искам да го приложа в работата ми".

 






     « назад