Легенди на Щутгарт ще отбележат 20 години от спечелването на Купата на Германия

   Сподели
Легенди на Щутгарт ще отбележат 20 години от спечелването на Купата на ГерманияЛегенди на Щутгарт ще отбележат 20 години от спечелването на Купата на ГерманияЛегенди на Щутгарт ще отбележат 20 години от спечелването на Купата на ГерманияЛегенди на Щутгарт ще отбележат 20 години от спечелването на Купата на ГерманияЛегенди на Щутгарт ще отбележат 20 години от спечелването на Купата на Германия

Точно преди 20 години отборът на Щутгарт спечели Купата на страната. На финала футболистите на Йоги Льов побеждават Енерги Котбус с резултат 2:0 пред повече от 76000 зрители на Олимпийския стадион в Берлин. Головете са дело на Джоване Елбер, а с основна заслуга за победата са Красимир Балъков и Фреди Бобич от знаменития магически триъгълник на Щутгарт.

По повод годишнината, новият президент на клуба Волфганг Дитрих е поканил всички участници във финалния мач за Купата, да присъстват на двубоя от първенството на Бундеслигата с тима на Фрайбург тази неделя. Преди мача ще бъде отдадено дължимото на футболистите, които са постигнали един от големите успехи в най-новата история на петкратния шампион на страната ВФБ Щутгарт.

Сред присъстващите ще бъде и най-обичаният футболист на „швабите” Красимир Балъков, който изигра за клуба 236 мача и отбеляза 54 гола, а в сърцата на феновете остана като най-добрият играч на тима за всички времена. Магическият халф е в Щутгарт във връзка с откриването на своето футболно училище и въпреки многото ангажименти по време на краткия си престой, е приел да посети честването на „Мерцедес - Бенц Арена”.






     « назад