БАЛЪКОВ ПРЕД БНТ: ЛУДОГОРЕЦ ИМА ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ КОНКУРЕНТ В ЛИЦЕТО НА ЦСКА

   Сподели
БАЛЪКОВ ПРЕД БНТ: ЛУДОГОРЕЦ ИМА ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ КОНКУРЕНТ В ЛИЦЕТО НА ЦСКА

Една от емблемите на българския футбол - Красимир Балъков, даде специално интервю за Българската национална телевизия. Той сподели, че има идеи да направи мач, подобен на тези, които организираха Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Балъков сподели, че ЦСКА и Левски видимо израстват, което е хубаво след дългата доминация на Лудогорец у нас. Според Краси Балъков най-хубавото, което е могло да се случи за ЦСКА, е влизането на Гриша Ганчев в клуба.

- Господин Балъков, взехте участие в юбилейния мач на Христо Стоичков, взехте участие в мача на Димитър Бербатов, сега вземате участие и в този на приятелите на Стоичков срещу Дрийм тима на Барселона. Замисляте ли се и Вие да направите нещо подобно? Вашата кариера Ви събра с не един и двама много класни футболисти през годините.
- Имам много отдавна такива идеи. Сигурно и аз ще реализирам нещо подобно. Много ми се иска в града, който ме е създал като футболист - Велико Търново, да се направи такава организация в подходящото време, с което да зарадваме всички почитатели и привърженици на футбола.

- Ще видим ли отново магическото трио на терена?
- Ако се направи такава организация, тя не може да съществува без такова магическо трио.

- С г-н Бобич дори работихте извън футболната си кариера, вече на спортно-техническо ниво. Имате ли отново такива планове - да поемете по този курс?
- Планове има, но те са свързани с възможности и с реалността. В момента няма такова предизвикателство, което да ме заинтригува - нещо, с което заслужава да се работи.

- У нас одобрявахте две концепции - тази на Черноморец в началото и след това на Литекс. Има ли други, които харесвате и бихте ли работили с подобна кауза?
- Футболът в България започна да се развива, започна да навлиза европейското във футбола ни. Видяхче, че аз може би бях един от първите, които се опитаха да направят нещо по-различно в България през 2008-2009 година в Черноморец (Бургас). От това си патя и до днес - с упреци, които са без покритие. Знаем сега ситуацията в Лудогорец. Всичките неща не стават без пари. Българинът е свикнал, ако може без пари да се направи и да не се инвестира нищо. 

- Сякаш през този сезон се пробуждат столичните грандове Левски и ЦСКА. Забелязва ли се наистина това? Покрай Лудогорец израстват ли "сини" и "червени"?
- В момента мисля, че на първо място е отборът на ЦСКА, което говори, че грандовете израстват. Има раздвижване в Левски. Хубавото е, че след една дълга серия от титли на Лудогорец виждаме едно много интересно първенство. Видяхме едно влизане на Гриша Ганчев в ЦСКА - няма нищо по-хубаво, което може да се случи на ЦСКА в този момент. И резултатите не закъсняват. Знам със сигурност, че и целите на ЦСКА са само едни - да бъдат най-отгоре, най-отпред и да работят професионално, за да постигнат тези цели. Виждам и знам как работят, а резултатите го показват. Така че в лицето на ЦСКА Лудогорец има един изключително голям конкурент.

 - Вашето име беше свързано с треньорски пост в ЦСКА. Само слухове ли бяха това?
- Никога не е било свързвано името ми с треньорски пост. Съвсем друга позиция заемам в ЦСКА, така че да не спекулираме.

- Каква е тя?
- Директор скаут. Целите, които си поставяме в ЦСКА, са вътрешни и не ги коментираме в публичното пространство. Самото развитие на ЦСКА в момента показва, че отборът стъпва много здраво. Феновете на ЦСКА трябва да бъдат много доволни. 

- Говори се, че Наско Сираков или Любослав Пенев се подготвят за президентски пост на Българския футболен съюз. Как ще коментирате това и смятате ли, че има основания за промяна в президентския пост?
- Това е несериозно. Това са пак поредните спекулации. Параноята в България е огромна. Ако има нещо такова и някакви подобни неща, те ще излязат в определен момент, когато дойде време за кандидатстване за президент на Българския футболен съюз.

- Вие имате ли подобни ръководни амбиции?
- Аз имам много странични и отговорни задачи, които трябва да върша. Нищо друго не ме интересува. 

- Забелязва ли се съживяване на футбола у нас в последните месеци?
- Не знам дали може да се нарече съживяване. Забелязва се интересно развитие на футбола у нас. Забелязват се много нови отбори, които влязоха в Първа професионална лига. Има много кандидати от Втора лига, които също искат да влязат. Има интересно развитие на футбола ни, което все пак дава почва за позитивизъм.

Цялото интервю с Красимир Балъков, може да гледате тук

 

БНТ






     « назад