Красимир Балъков отговори подобаващо на публикация в спортен вестник

   Сподели
Красимир Балъков отговори подобаващо на публикация в спортен вестник

Спортният вестник "Меридиан мач" помести на страниците си агресивен материал по повод мнението на Красимир Балъков, относно прогноза за евентуален сблъсък между отбора на Левски и Хайдук Сплит, където Балъков бе треньор. Поместваме отговорът на плеймейкъра на "златното поколение",  без редакторска намеса:  

 

До Димитър Димитров и в-к „Меридиан Мач”

Г-н  Димитров,

Прочетох написаното от Вас на страниците на спортния вестник „Меридиан мач”, което ваши колеги са копирали и в сайтове, занимаващи се главно със „сензационни и жълти новини” и останах учуден и безкрайно огорчен, защото смятам, че в демократичните общества всеки има право на лично мнение.

Когато отговорях на въпроси, зададени от хърватски журналисти, свързани с Левски и евентуалното съперничество с Хайдук Сплит в Лига Европа, съм имал предвид единствено организационното и спортно-техническо равнище на двата отбора в момента. Смятам, че познавам добре отбора от Сплит и мога да направя реална оценка на възможностите на двата тима в настоящия момент. Това е моето мнение и аз стоя зад него. Друг може да мисли по различен начин. Не разбирам и възразявам остро срещу агресивните лични нападки срещу мен и грубия тон на автора.

Бъдете фен на който отбор желаете, но когато става дума за реалности, най-малкото е да се уважава мнението на тези, които и професионално са свързани с футбола, а и познават по-добре нещата отвътре. Все пак пишете в спортна медия.

За мен е ясно едно – ще бъде прецедент, ако един новоизграждаш се отбор, какъвто в момента е Левски, успее да се противопостави равностойно на изграден и с опит в турнирните двубои клуб като Хайдук. Нека не забравяме, че уважавани Ваши колеги вече изразиха мнението, че шансовете на Левски срещу първия съперник за Лига Европа от Черна гора са равни – 50 на 50.

Затова: нека уважаваме чуждото мнение и не даваме израз на необуздани емоции, породени от несподелянето му.     

                                                                                                         Красимир Балъков

 






     « назад