Краси Балъков - очарован от конгреса "Бъдещето на футбола" в Лисабон

   Сподели
Краси Балъков с президента на Спортинг Лисабон Бруно де Карвальо и бившия си съотборник Луиш Фиго  в нов магически триъгълник

Легендата на Спортинг Лисабон и любимец на феновете на „лъвовете” Красимир Балъков, гостува по покана на ръководството на клуба на Международния конгрес "Бъдещето на футбола".

В различните панели на проявата бяха засегнати много теми, свързани с развитието на футбола в различните му прояви от използването на най-съвременни технически средства по време на мачове, през маркетингови стратегии, до работата и обучението на подрастващите, както и предизвикателствата пред  треньори и ръководители на клубове.

Сред присъстващите на конгреса бяха Луиш Фиго, Жорже Жезус, Пако Матурана, Бруно де Карвальо, Авраам Грант и още много известни футболни личности. Специално участие имаха ръководителите на Академиите на Интер Милано и Барселона, както и на бразилския Коринтианс. От страна на УЕФА в срещата взе участие Гай Лоран Епщайн, маркетинг директор на организацията.

Красимир Балъков сподели пред официалния си сайт, че организацията на събитието е преминала на световно ниво, а изнесените лекции на Конгреса могат да се определят като новаторски и съпоставими с най-съвременните тенденции във футбола. Радостен е и фактът, че клубът, където Краси изигра едни от най силните си мачове иска да се нареди сред водещите клубове в световен мащаб, като разчита на екипния принцип. Според  президента на Спортинг Бруно де Карвальо, трябва да се видят грешките, да се отстранят, за да може да се върви напред. Самият Балъков призна, че се е срещнал с много свои приятели, съотборници, колеги – треньори, с които е разговарял по въпроси относно различни аспекти от развитието на футбола.

След края на конгреса Балъков получи покана след година отново да се завърне в Лисабон, за да вземе участие в други прояви на бившия си клуб.  






     « назад