Балъков: Може да сменя професията през лятото

   Сподели
Балъков: Може да сменя професията през лятото

Ако през лятото не успея да си намеря отбор, може да сменя треньорската професия с друг пост във футбола, обяви Красимир Балъков в интервю за БTВ. Бронзовият медалист от САЩ'94 за последно води Литекс, като подаде оставка през лятото на 2015 г.

През следващите три месеца бившият халф ще кара стаж в германските клубове Херта (Берлин), Лайпциг и Айнтрахт (Франкфурт). Балъков разкри, че не мечтае да бъде начело на Щутгарт, защото е определен за Футболист №1 в историята на "швабите" и очакванията ще бъдат прекалено високи.

Избирането на Борислав Михайлов за член на комисия във ФИФА носи не само престиж, но и изключителна възможност за развитие на българския футбол, категоричен е бившият национал. "Виждам положителни неща в управлението на този спорт у нас - новата база и резултатите на юношеските и младежки национални формации", допълни Балъков.

Според него новият формат на първенството е успешен. Не споделя мнението, че доминацията на Лудогорец ще продължи дълго - очаква Левски и най-вече ЦСКА на Гриша Ганчев да се превърнат в сериозни конкуренти на шампионите. "Ганчев е най-хубавото нещо, което се е случи на ЦСКА в последно време. Той знае какво прави".






     « назад