Краси Балъков: "Лудогорец" e хегемон на Балканите"

   Сподели
Краси Балъков: "Лудогорец" e хегемон на Балканите"

„Лудогорец се представя отлично в Европа, което само трябва да радва всички българи. Без значение дали си привърженик на Левски, ЦСКА или други отбори. В момента разградчани са лицето на България в евротурнирите и класата им е очевидна”, заяви легендата на родния футбол Красимир Балъков пред Блиц след  равенството  на разградчани в Базел (1:1) в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига.

„За мен Лудогорец е най-добрият тим в момента на Балканския полуостров. Помните, че в средата на 80-те години такъв беше Стяуа, който даже спечели КЕШ. В началото на 90-те пък същото стори и Цървена звезда. Да, сега е много трудно да спечелиш турнира, тъй като форматът е доста по-различен. Но е факт, че Лудогорец е хегемон на Балканите”, добави бившият халф.

„Един от главните „виновници” за успеха е Георги Дерменджиев. Под негово ръководство тимът влезе за първи път в групите на Шампионската лига преди 2 години. Ето че сега случаят се повтори. Бих сравнил Дерменджиев с Димитър Пенев. Не толкова като чисто треньорски качества, колкото заради факта, че той носи късмет на тима. А знаете, че късметът помага на добрите и на можещите.

Не съм запознат с треньорските прийоми на Дерменджиев, но ми прави много приятно впечатление неговата коректност и поведение пред медиите”, добави 50-годишният ветеран.






     « назад