Красимир Балъков към футболистите на Етър: „Давайте всичко от себе си!”

   Сподели
Красимир Балъков към футболистите на Етър: „Давайте всичко от себе си!”

Красимир Балъков се срещна с футболистите на тима, за да им вдъхне кураж преди започващия сезон.

Балъков изгледа заедно с президента на клуба Александър Нанков тренировката на „виолетовите” на стадион „Ивайло”, а преди нея влезе в съблекалнята и пожела успех на играчите.

„Стартирате сезона във Втора лига, мога само да ви пожелая да бъдете професионалисти и да давате всичко от себе си. Да знаете, че работите в клуб с традиции като „Етър”. За всеки един футболист от моето поколение е било чест да се състезаваме за този клуб. Ще ви стискам палци и се надявам да давате всичко от себе си. Най-вече да си слушате ръководителите, аз също съм треньор и ви съветвам независимо кои са те, да правите това, което изискват от вас. Бъдете сигурни, че те правят всичко необходимо. Още повече с влизането на мен и Цанко Цветанов в управата те ще бъдат още по-задължени да бъдат точни и коректни към вас. Затова си насочете енергията към терена”, заяви Балъков на футболистите.

„Футбол без стръв не се играе, бъдете агресивни. Тук на стадион „Ивайло” винаги противниковите отбори са губили точки. Този дух трябва да го има и във вас, това е най-важното. Може да не си с толкова големи технически качества, но искаш ли, бориш ли се, даваш ли всичко от себе си, винаги можеш да постигнеш резултати. На терена трябва тялото ви да говори. Всеки прави грешки, но ако започнеш да се притесняваш от това, няма никога да дадеш максимума от себе си. Настроението и зарядът винаги трябва да бъдат на топ ниво”, каза Красимир Балъков.

„Отборът е от 25 души, но играят 11. Останалите трябва да се борят, да създават конкуренцията. Като влязат, други ще стоят на пейката. Водещ трябва да бъде колективът. Нямате супер звезди, но имате много добри футболисти, работещи футболисти. Нито един отбор не се прави само от звезди. Ако нямате колектив и дори този, който е на пейката, не се радва, когато „Етър” бие, няма да имате дългосрочен успех. Този колектив може да помогне и на треньорите ви, и на самите вас”, посъветва ги бившият капитан на националния отбор и им пожела успешен старт в първенството.

По-рано през деня Красимир Балъков бе на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов и президента на „Етър” Александър Нанков.

„Инициативата дойде от тяхна страна. От страна на кмета имаме пълен картбланш да търсим варианти за възраждането на търновския футбол не само като спорт, а и като инфраструктура. Моето влизане в УС е най-вече да търсим варианти за нова база за клуба. Нещата трябва да се подобрят много повече”, каза още Балъков.

Да бъде изградена база за учебно-тренировъчна дейност на „Етър” е било обсъждано на срещата. На този етап изборът е спрян върху стадиона в Леденик, за който ще бъде възложено на екип да изготви проект за цялостна реконструкция.






     « назад