Краси Балъков се срещна с добри приятели на турнир в Дуисбург

   Сподели
Краси Балъков се срещна с добри приятели на турнир в Дуисбург

Красимир Балъков посети през уикендa базата на “Дуисбург”, за да се види с бившите си асистенти Илия Груев и Йончо Арсов.

Първият пое “зебрите” в началото на ноември 2015 г. От юни Арсов му е помощник.

Двамата бяха асистенти на бившия капитан на националния отбор в “Черноморец”, а после и в хърватския “Хайдук” (Сплит). Груев работи с Бала и в "Кайзерслаутерн", а Арсов - в "Литекс".

“Радвам се, че Илия успя да се наложи като старши треньор на "Дуисбург". Сигурен съм, че отборът ще върви напред и му стискам палци!”, заяви Балъков.

Груев бе на крачка от чудото, но в крайна сметка не успя да спаси “Дуисбург” от изпадане в III лига. След като бяха последни през почти цялото време и в един момент на цели 9 т. от мястото, пращащо на бараж, “зебрите” все пак стигнаха до него. В двата мача обаче отстъпиха с 1:4 срещу “Вюрцбургер Кикерс”.

Груев вече обяви, че целта е “Дуисбург” да се върне веднага във Втора бундеслига.

“Зебрите” останаха втори на минитурнир, който се проведе на техния стадион. Във финала срещу участника в квалификациите за влизане в Лига Европа “Херта” момчетата на Груев поведоха с 2:0, но допуснаха изравняване. При дузпите берлинчани победиха с 5:4. “Айнтрахт” (Фр) спечели третото място след 3:1 над френския “Нант”.

Преди това "зебрите" на Груев отстраниха след дузпи тимът на "Айнтрахт", който също играе в Бундеслигата. Спортен директор там е бившият съотборник и приятел на Краси Балъков - Фреди Бобич.






     « назад