Светът знае България заради Стоичков и Балъков - обяви легендата на Швейцария Стефан Шапюиза

   Сподели
Светът знае България заради Стоичков и Балъков  - обяви легендата на Швейцария Стефан Шапюиза

Стефан Шапюиза е един от най-големите швейцарски футболисти за всички времена. Превърна се в легенда и на "Борусия" (Дортмунд), с който триумфира в Шампионска лига през 1997 г.

Ето част от интервюто на Шапюиза пред в-к "Труд", в което швейцарецът отдава заслужено внимание на две от звездите на българския футбол.


- Г-н Шапюиза, Вие сте третият най-добър голмайстор на Бундеслигата. Знаете ли кои са първите двама?
- Със сигурност единият е Клаудио Писаро, който и до днес не спира да вкарва голове за "Вердер". Другият е Джоване Елбер.


- Участвали сте в един от най-кошмарните мачове на националния отбор на България. Победихте ни от 0:2 с 3:2 в София през 1991 година. Помните ли?
- Да, много добре си го спомням дори. Преди двубоя дълго лекувах контузия и се завърнах точно тогава на терена. Беше вторият или третият ми мач. Много се радвахме на победата, защото имаше огромно значение. Само че накрая и тя не ни достигна, за да се класираме на европейското през 1992 година.


- Кои български футболисти най-много цените?
- На първо място е Христо Стоичков. Той е най-известният и най-добрият. След него идва Красимир Балъков. Заради тях хората знаят България.

Цялото интервю със Стефан Шапюиза, може да прочетете тук:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5478656

 






     « назад