Красимир Балъков пред ТОПСПОРТ: "Рестартът" на футбола ни започна

   Сподели
Красимир Балъков пред ТОПСПОРТ: "Рестартът" на футбола ни започна
Легендата на българския футбол Красимир Балъков говори пред ТОПСПОРТ за случващото се в българския футбол. "Белият бразилец" от Пеневата чета си припомни и 50-годишния юбилей, който наскоро празнува.
"По-добре не съм се чувствал в живота ми! 50 години звучат много, но и малко - зависи от гледната точка. Като се обърна назад и видя какво съм направил и до къде съм стигнал, мога да бъда много щастлив и доволен от себе си. Човек винаги може повече, но все пак пред мен е бъдещето - което не съм успял да го постигна като футболист, ще се опитам да го постигна като треньор", каза Краси.
"Футболът не ми липсва, тъй като постоянно е около мен и животът ми е свързан с него. Просто понякога имам нужда от почивка и да обърна повече внимание на близките си хора. Когато нямам работа с футбола, имам други ангажименти, които ми запълват времето", добави той.
"Футболът ни като цяло ще претърпи промени. Темата "рестарт" вече се обсъжда, знаете. Това е работа на БФС. Разглеждат се идеи и ще се предприемат действия, за да имаме по-добра почва за работа и по-добро развитие на спорта. Не трябва да сме негативно настроени. Наистина, нямаме големи успехи, но все пак Лудогорец направи нещо страхотно в европейските клубни турнири. Клубните и националните ни отбори правят крачки напред, макар и малки. Оптимизмът и позитивното мислене може само да помогне. Критиките не дават възможност за развитие, а пречат и на хората с качества да се развият", убеден е бившият халф.
"Държавата трябва да удари едно рамо и да подпомогне именно на такива отбори, които имат традиции, но нямат финансова възможност. Управниците трябва да изградят концепция, която да отвори широко вратите за футбола.Малки и големи тичат по топката, този спорт създава двигателна култура и е много по-добре децата да се занимават с него, отколкото да стоят с часове пред компютъра", завърши Бала пред медията.





     « назад