Един щастлив човек на 50: Красимир Балъков пред БТВ за семейството, колегите, миналото и бъдещето

   Сподели
Един щастлив човек на 50: Красимир Балъков пред БТВ за семейството, колегите, миналото и бъдещето

Преди дни своя 50-годишен юбилей отпразнува един голям българин, „златното” момче, идол в Германия и Португалия, един от най-техничните футболисти в историята на футбола – Красимир Балъков.

Той бе гост на Светослав Иванов в предаването „120 минути”.

„Чувствам се великолепно, по-добре не съм се чувствал. Мога да кажа, че като погледна назад малко по-зле се чувствах когато ставах на 40, но сега на 50 се чувствам перфектно”, заяви с усмивка легендарният халф.

Първата изненада за Балъков бе специалният поздрав от неговия колега Христо Стоичков.

"Какво мога да ти пожелая? Щастие, късмет, здраве, любов, семейно щастие, което е най-важно? За мен беше привилегия, удоволствие, щастие да играя с човека, който се раздаваше на терена, някой, който никога не казваше „Не мога”. И в най-трудните моменти, когато отбора беше уморен, ти показа, че имаш такъв характер. За това на този ден искам да ти пожелая щастие и много любов. Всички около теб да са щастливи, защото ти си щастлив човек.

2111042030.jpg
 

Когато заминахме за Америка, много от големите футболисти играеха с десети номер и ти беше едно от тези имена. Но съдбата предреши друго. Имаше по-голям – на височина, на килограми – Наско Сираков. За това решихме всички да ти дадем два пъти по номер 10, да ти тежи фланелката. За това игра с номер 20, защото си много голям. За това си номер 1 и винаги ми е било чест, че съм играл с теб. Знаеш, че те обичам. Знаеш, че си един от футболистите, които най-много съм критикувал, но най-много съм уважавал, защото си Красимир Балъков”, разказа Камата пред bTV.

Четвъртият в света от първенството в САЩ`94 разкри как се е запалил по футбола и дори показа един от любимите си финтове в студиото на bTV.

„По онова време нямаше такива топки, каквито има днес и ясно си спомням баба ми и дядо ми ми правиха хубава, кръгла, парцалена топка, с която всички деца играехме на поляната. Техниката се учи на улицата, в първите години, от 6 до 10 години. Доказано е, че координативните движения на децата не се учат вкъщи на компютъра, както става в момента, а с игра навън”, каза той.

Онова усещане към топката, вътрешното чувство, го имах отначало. След това в началните фази, когато започнах да спортувам по-сериозно, Васил Матев – треньорът ми. В мъжкият футбол съм изключително благодарен на Георги Василев”

 

2111042034.jpg
 

 

Той не пропусна да спомене и играчите на Етър (Велико Търново), които са му дали пръв пример. Именно Ивелин Младенов бе една от изненадите за рожденика.

В "120 минути" Красимир Балъков говори и за семейството си - тема, която обикновено остава извън медийните му изяви.

Аз съм много голям длъжник на своите деца. Може би при всички футболисти е така. По простата причина, че петък, събота и неделя, когато всички почиват, ние сме на работа. Нашата почивка обикновено е през седмицата, в работен ден. През лятото, когато децата са на почивка ние сме отново на работа. Много рядко имам възможност да бъда със семейството си. Опитвам се да бъда по-близко до тях, когато имам възможност”

Халфът бе изключително изненадан от интервюто на сина му Красимир Балъков - младши, който е роден и живее чужбина, но признаха, че обичат да се връщат при семейството си в България.

 

2111042038.jpg
(Photo: bTV)

 

„Според мен няма по-добър баща от него и за мен е не само баща, а и идол и най-добрият ми приятел. Най-много обичам да ходим по ресторанти, да си говорим, да играем тенис и футбол. Като малък започнах с футбола, но сестра ми играеше тенис и започнах и аз. Винаги когато ходим заедно на турнири се чувствам по-силен с него. Харесва ми тук. Татко, пожелавам ти всичко най-хубаво, да си жив и здрав, много любов, щастие и късмет и успехи във футбола като треньор”, каза младежът.

Дъщерята на Балъков – Глория също живее в чужбина, а в социалните мрежи присъстват често снимки с баща ѝ.

„С Глория съм имал доста повече преживявания, отколкото с Краси, но всичко мина и изкючително съм доволен, че станаха възпитани и добри деца”, гордее се баща им.

Балъков прогнозира, че националният отбор ще бъде една от изненадите в предстоящите световните квалификации и не пропусна да похвали вратаря Владислав Стоянов за представянето му срещу Португалия.

Легендарният футболист получи пожелания по случай юбилея и от съотборника си в националния отбор и Спортинг - Ивайло Йорданов. Успешна треньорска кариера пък му пожела председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Бившият национал говори и за загубата на неговия приятел и съотборник - Трифон Иванов.

„Каквото и да кажем за Трифон ще е малко. Той не беше много ясен в медийното пространство, както повечето от нас. Беше по-дръпнат, особено след като завърши футболната си кариера, по-малко говореше, искаше спокойствие. Имаше един много интересен хумор, с който ни развеселяваше постоянно.

Като станах треньор на Литекс дойде при мен и каза „До зимата ще издържиш, после ще те разкрият!”

Липсва ни много именно за това. Жалко е, че не успя да присъства на моя рожден ден. Но аз съм вярващ човек и вярвам, че той е някъде горе и играе със звездите”, бе емоционален Балъков.

България е всичко за мен! Тя е моята родина, страната, която ме е създала. Това, което съм е благодарение на България!”, завърши той.

Тук може да гледате цялото интервю на Красимир Балъков в предаването "120 МИНУТИ" НА БТВ - http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/v-glavnata-rolia/v-glavnata-rolja-krasimir-balakov.html

ИЗТОЧНИК  БТВ






     « назад