Бала: Никога няма да забравя САЩ'94 и мача с Германия

   Сподели
Бала: Никога няма да забравя САЩ

Легендата на българския футбол Красимир Балъков се срещна с журналисти в Японския хотел в София по повод своя 50-годишен юбилей, който беше в края на миналия месец. Бала сподели, че никога няма да забрави американското лято от 1994 г. Той се пошегува с присъстващите, подканяйки ги да са здрави през следващия половин век, защото ще ги покани и на 100-годишнина си. 

"Никога да забравя световното първенство в САЩ. Мачът с Германия бе нещо изключително - победихме световния шампион и се класирахме за полуфиналите. Знаете, че със Стоичков имахме спор преди почивката, след като стрелях в гредата. На почивката аз и Ицо нямахме разбор, защото Димитър Пенев ни отдели от отбора. Нищо не си казахме, с поглед си говорихме", каза някогашният техничар. 

"Двата мои гола, които няма да забравя, са срещу Сетубал и срещу Шалке 04. Второто попадение остави тогава Щутгарт в Бундеслигата и струваше милиони. Имам предвид, че ако бяхме изпаднали, това щеше да доведе до намален бюджет, до съкращения. Щеше да се започне от хората на най-ниско ниво - домакин, чистачи… те щяха да си заминат първи. Затова този гол ми е много скъп", добави Бала, който от 20 години е посланик на ФИФА за SOS детски селища в България.

Накрая Краси получи от председателя на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров автентичен подарък - първа страница на в. "Спорт" от времето, когато плеймейкърът бе играч на Спортинг. Заглавието на нея е цитат на думите на тогавашния президент на "лъвовете" от Лисабон: "Няма пари, които да могат да купят Балъков".

Повече можв да видите тук: http://www.sportal.bg/news.php?news=597748

 






     « назад