Красимир Балъков и легенди на футбола изпратиха Герхард Майер - Форфелдер

   Сподели
Красимир Балъков и легенди на футбола изпратиха Герхард Майер - ФорфелдерКрасимир Балъков и легенди на футбола изпратиха Герхард Майер - ФорфелдерКрасимир Балъков и легенди на футбола изпратиха Герхард Майер - ФорфелдерКрасимир Балъков и легенди на футбола изпратиха Герхард Майер - ФорфелдерКрасимир Балъков и легенди на футбола изпратиха Герхард Майер - Форфелдер

Красимир Балъков и редица други емблеми на германския и европейския футбол се сбогуваха с почетния президент на Щутгарт и Германския футболен съюз Герхард Майер-Форфелдер. Той почина миналата седмица на 82 г. от сърдечна недостатъчност. Траурната церемония се проведе в четвъртък преди обед в катедралата "Санкт Еберхард".

Освен  Красимир Балъков на церемонията присъстваха президентът на УЕФА Мишел Платини, както и ред знакови фигури в немския футбол като сегашния бос на централата Волфганг Нирзбах, селекционера на бундестима Йоахим Льов, спортния директор на Байерн Матиас Замер, мениджъра на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер.

Заедно с Красимир Балъков на службата бяха и други бивши играчи на Щутгарт като Гуидо Бухвалд, Фреди Бобич, Звонимир Солдо и Тимо Хилдебранд.

Майер-Форфелдер привлече през 1995 г. Балъков при "швабите" от лисабонския Спортинг. След това двамата създадоха и поддържаха много близки отношения. Бившият капитан на България се превърна в легенда на Щутгарт, където изкара 8 г. като футболист и 2 като помощник-треньор.

 БФС бе представен на траурната церемония от вицепрезидента Михаил Касабов.






     « назад