Бала пред Sportal.bg: След лагера в Турция ще имам пълна картина за състоянието на играчите и за състава

   Сподели
Бала пред Sportal.bg: След лагера в Турция ще имам пълна картина за състоянието на играчите и за състава

Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков, говори пред медиите преди "оранжевите" да отлетят за Турция. Легендата на Щутгарт заяви, че ще даде шанс на четирима юноши да се наложат в първия отбор на ловчанлии. Бала добави, че е доволен от първата част от подготовката – пише Спортал.бг.

"Първият етап от подготовката мина доста добре. Всички с много малки изключения издържаха целия период от подготовката, която беше повече кондиция, физика и каляване на характер. Понякога тренирахме и по три пъти на ден. Имаме футболисти от школата, които за първи път бяха с нас. Въртяхме състави, играхме по едно полувреме, изобщо повече тествахме по време на мачовете някои неща, отколкото да сме имали за цел да изглеждаме по-добре спортно-технически. 

Разбрали сме се с ръководството – през тази година ще се опитаме да дадем шанс на четирима от младите да помиришат мъжкия футбол – добави Красимир Балъков. Те са национални състезатели и знаят за какво става въпрос. Така че след лагера в Турция ще видим как ще продължим с тях. На всеки нов футболист му трябва време за адаптация. По време на лагера ни предстоят четири много здрави мача, насочили сме вниманието си изцяло към първия двубой от шампионата срещу Лудогорец. Сега имаме четири съперника, които отговарят на нивото на Лудогорец.

Ние не сме наясно с титулярите си, искахме да видим кой как се чувства. След лагера в Турция ще имам пълна картина за състоянието на играчите и за състава. Искаме да привлечем още един нападател и един халф, за да засилим конкуренцията. За съжаление, ще търсим чуждестранни футболисти, тъй като изборът сред българските не е голям. Нашата цел е абсолютно реалистична и ясна, но и трудно постижима с толкова млади футболисти – участие в Лига Европа дали през четвъртото място, дали през Купата на България", сподели Балъков.






     « назад