Краси Балъков пожела успех на новия проект на Георги Софкин

   Сподели
Краси Балъков пожела успех на новия проект на Георги Софкин

Легендарният халф и бивш капитан на националния отбор по футбол Красимир Балъков изрази своята подкрепа за Георги Софкин и неговата идея за сформирането на национален отбор за хора с увреждания.

- Горещо подкрепям новия проект на Георги Софкин за създаването на национален отбор за хора с различни видове инвалидности. Той като изявен спортист, двукратен световен и олимпийски шампион по бадминтон за хора с нисък ръст, много добре знае значението на активното спортуване за хората с увреждания – заяви Красимир Балъков. Ето защо приветствам и домакинството на Седмите олимпийски игри за хора с нисък ръст, които ще се проведат в София през 2017-та година. Така България ще покаже, че е страна, която се бори с дискриминацията на хората с различни видове инвалидности“ – добави Балъков.

„Смятам, че такива инициативи ще се радват на широка подкрепа от изявени спортисти, бизнесмени, общественици. Пожелавам успех на новия проект на Георги Софкин и подготовката на Олимпийските игри през 2017-та година“ – завърши бронзовият медалист от САЩ 94-та.       






     « назад