Красимир Балъков: "Гръбнакът на Литекс са предимно млади момчета, пред които е бъдещето"

   Сподели
Красимир Балъков: "Гръбнакът на Литекс са предимно млади момчета, пред които е бъдещето"

Съвсем заслужено и очаквано Литекс спечели първия осминафинал за Купата на България срещу Пирин(Гоце Делчев) с 3:1. Както винаги смелия треньор на „оранжевите“  и българска футболна легенда Красимир Балъков заложи в титулярния състав на петима млади футболисти чиято средна възраст е между 20 и 22 години. Сред тези които не играха има още шестима на тази възраст. За цял един тим от млади футболисти в Литекс футболната легенда Красимир Балъков говори пред Sportonline.bg.

„Кой от отборите в „А“ група, освен Литекс, има 11  млади футболисти които постоянно правят ротации в мъжкия състав на даден тим?“ - риторично пита треньорът на „оранжевите“.

„В мача за Купата срещу Пирин(Гоце Делчев) двубоят започнаха като титуляри вратарят Александър Конов и полевите играчи Иван Горанов, Никола Колев, Милчо Ангелов и Кирил Десподов - продължи треньорът на оранжевите. Налагам още шест момчета които играят в мачове за първенство без значение дали съперникът е силен или с по-скромни възможности. Това са Кристиян Малинов, Антон Недялков, Пламен Гълъбов, Румен Руменов, Раян Даскалов и Георги Минчев“,изброява другата петица от млади футболисти на Литекс Краси Балъков.

„Със сигурност не всички десет ще бъдат след време каймака на българския футбол, но трябва да минат през ситото на конкуренцията. Така както навремето, ние които отидохме на световното в Щатите и станахме четвърти в света,  също изминахме този път“, припомни Балъков.

„Тези обаче които не достигнат големите върхове ще останат добри футболисти, които ще са научени на футболни умения и воля за победа“, добави магическият халф.

„Резултатите са важни в едно първенство. И се радвам,че Литекс е в битката с другите грандове при условие, че потенциалът му и гръбнакът му са изградрни предимно от български футболисти и най-вече от млади момчета, пред които е бъдещето“, завърши Красимир Балъков.






     « назад