КРАСИМИР БАЛЪКОВ ЗА SL: НОВИЯТ ТРЕНЬОР НА МОНАКО ХАРЕСВА ТЕХНИЧНИ ИГРАЧИ КАТО БЕРБАТОВ

   Сподели
КРАСИМИР БАЛЪКОВ ЗА SL: НОВИЯТ ТРЕНЬОР НА МОНАКО ХАРЕСВА ТЕХНИЧНИ ИГРАЧИ КАТО БЕРБАТОВ

Красимир Балъков говори пред Sportonline.bg за новия треньор на Бербатов в Монако Леонардо Жардим. Португалеца ще бъде наставник на монегаските след като през миналия сезон ръководи Спортинг. Краси коментира и преминаването на младия халф на Литекс Симеон Славчев при лисабонските "лъвове" където игра с успех на "Жозе Алваладе". 


- Г-н Балъков, доскорошния треньор на Спортинг(Лисабон) Леонардо Жардим стана треньор на Монако като замести Клаудио Раниери. Според вас Бербатов ще се чувства ли добре при новия си наставник?

- Новият треньор на Монако Леонардо Жардим харесва технични играчи като Бербатов защото треньорската му философия е отборите му да играят зрелищен футбол. Но докато не тръгне сезона във Френската Лига 1 нищо конкретно не може да се каже за играта на Монако. Това което мога да кажа е,че при Жардим отборът ще играе открит футбол.

- След като Фалкао се завърне в игра ще може ли Бербатов да си партнира с колумбиеца в атака?

- Бербатов дойде в Монако с изградено име на голям футболист. За Митко не бе проблем да свикне във френското първенство. Смятам,че би могъл да си партнира в атака с Фалкао.

- Какъв е коментарът ви за преминаването на Симеон Славчев в Спортинг(Лисабон)?

- Трансферът на Славчев в бившия ми отбор ме зарадва много. За мен Спортинг удари шестица от тотото с привличането на нашия талантлив футболист. Славчев е дефанзивен халф който има и поглед върху играта и също така умее да вкарва голове. Ще се радвам ако Славчев  постигне в Спортинг успехите на нас българите които сме играли преди него.

- Настъпи лятната пауза в която ще има трансфери на футболисти, но и на треньори. Начело на кой отбор може да ви видим в скоро време?

- Като му дойде времето ще разберете. Най-късно до започването на шампионатите в Европа трябва да има нещо конкретно.

- Вие харесвате германската обстановка и сигурно си търсите отбор в Германия?

- Отворен съм за всякакви предложения, не само за Германия.

- Означава ли,че може да се върнете пак да тренирате български клуб?

- Сега е рано да говоря за какъвто и да е мой трансфер като треньор. 

 






     « назад