Красимир Балъков и спортният министър Свилен Нейков, патрони на турнир на SOS Детски селища България

   Сподели
Красимир Балъков и спортният министър Свилен Нейков, патрони на турнир на SOS Детски селища България

На 6-ти октомври (събота) от 10.00 на игрищата на стадион “Академик“ младежите от SOS Младежки домове София и Велико Търново ще участват във футболен турнир, организиран от SOS Детски селища България със специалното съдействие на Министерство на физическото възпитание и спорта. 

Под мотото “Аз съм част от ОТБОРА!“ това събитие ще събере представители на Министерството, момчетата и момичетата от младежките домове на Сдружението и служители на фирми, трайно подкрепящи дейността на SOS Детски селища България - УниКредит Кънсюмър Файненсинг АД, Мобилтел ЕАД, ЗК Уника АД, Джонсън Контролс Електроникс България ЕООД и Телерик АД.
 
Уникалната идея на турнира е да се формират на място отбори, всеки от които да включва по един представител на всяка от фирмите и организациите-участнички. Така, това няма да бъде междуфирмено състезание, а турнир, в който играчите да създадат нови взаимоотношения и приятелства в рамките на новосформираните отбори, спазвайки принципите на толерантност, равнопоставеност и справедлива игра. Всеки участник - независимо към коя фирма или организация принадлежи - ще има възможността да бъде част от нов отбор и да преживее емоциите на футболната игра с нови съотборници. 
 
Красимир Балъков, посланик на добра воля на SOS Детски селища България, направи своя коментар за инициативата: „Младите хора трябва да имат възможности да изявяват своя потенциал чрез спорта и още повече в една игра с екипен дух, каквато е футбола. Радвам се, че дарителите на SOS Детски селища България застават зад идеята на турнира и ще се включат наравно с момчетата и момичетата от Сдружението. Пожелавам на всички участници успех и приятни емоции на терена!“- завърши Красимир Балъков. 
 
Събитието се подкрепя от “Академика 2011“, които предоставят терена за турнира, както и от Куадрант Бевъриджис АД, франчайзър и бутилираща компания за България на PepsiCo Inc, които ще предоставят минерална вода за отборите по време на състезанието. А броят на головете, с които ще се наложи отборът-победител на финала, ще опрдели и колко стотици напитки ще получи той като награда от Куадрант.
 
Състезанието на 6 октомври е продължение на първото подобно събитие, организирано от SOS Детски селища България на 23.06.2012 година по повод международния празник на SOS Детски селища, когато в него взеха участие и отбори на двата SOS младежки дома в София и отбори на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и ЗК Уника. За младежите от SOS първото състезание беше чудесен шанс да спортуват активно както по време на турнира, така и по време на подготовката за него, а заедно с това - да създадат нови социални контакти.





     « назад