Легендарен треньор на Красимир Балъков застана начело на "Херта" Берлин

   Сподели
Легендарен треньор на Красимир Балъков застана начело на "Херта" Берлин

Дългогодишният наставник на Краси Балъков Феликс Магат бе назначен за треньор на Херта с договор до края на сезона, съобщи агенция ДПА. 68-годишният специалист не е водил отбор в Бундеслигата от десет години, като за последно бе начело на Волфсбург през 2012-а. Херта загуби с 0:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах през уикенда и е в зоната на изпадащите, което доведе до освобождаването на Тайфун Коркут. Той бе начело на Херта само три месеца.

"Биографията на Феликс Магат говори сама за себе си", заяви спортният директор на отбора Фреди Бобич, с който Балъков игра в Шутгарт и заедно с Джоване Елбер сформираха незабравимото за всички фенове на футбола "магическо трио".

Бившият футболист на Хамбургер и националния отбор на Германия Магат е шампион като наставник с Байерн и Волфсбург. През 2014 година той работи във Фулъм, след което прекара няколко години в Китай.

Магат и Бобич работеха заедно в тима на Щутгарт като наставник и нападател. Тогава Фреди бе партньор на българската звезда от "Златното поколение" Красимир Балъков между 2001 и 2004 година. Първоначално Бала и Бобич играеха под ръководството на опитния специалист, а след това магическият халф бе и негов помощник. 

 

На снимката: Феликс Магат и Красимир Балъков преди контролата между отборите на "Шалке 04" и "Черноморец Бургас" по време на подготвителен лагер  в Австрийските Алпи.

 






     « назад