Красимир Балъков ще участва в благотворителен търг за "SOS Детски селища България"

   Сподели
Красимир Балъков ще участва в благотворителен търг за "SOS Детски селища България"Красимир Балъков ще участва в благотворителен търг за "SOS Детски селища България"Красимир Балъков ще участва в благотворителен търг за "SOS Детски селища България"Красимир Балъков ще участва в благотворителен търг за "SOS Детски селища България"Красимир Балъков ще участва в благотворителен търг за "SOS Детски селища България"

Футболната легенда Красимир Балъков дарява картина от личната си колекция за благотворителния търг в подкрепа на SOS Детски селища България, който ще се проведе по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Наградите за луксозно строителство. Гала-вечерта, която ще отличи лидерите в строителния бранш у нас, ще се проведе на 30 септември в балната зала на 5-звездния хотел Маринела и ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори, съобщава ВИП Комюникейшън.

Сметката за кампанията "Строителните Оскари в подкрепа на "SOS Детски селища България" вече събира дарения -  BG48RZBB91551000365058, а общо набраните средства ще бъдат обявени по време на събитието.  

Участието на Краси Балъков в кампанията не е случайно - вече 25 години той дарява за SOS Детски селища България. А по време на 50-ия си юбилей той направи и гостите си съпричастни с благородната кауза - бяха събрани и дарени над 17 хиляди лева.
"Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш със SOS Детски селища България, е невероятно. Доказателството за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора", споделя Краси Балъков.

"Щастливите моменти, които съм изпитал като част от отбора на SOS Детски селища, са основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел", допълва той.  
Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружението е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.

От 1990 г. SOS организацията осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища България показва активния ангажимент на Организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество.

За 30 г. Сдружението е помогнало на стотици деца да получат семейна грижа и подкрепа. Създало е 34 професионални приемни семейства във времето след демократичните промени, когато все още нямаше система за закрила на детето. Осигурило е семейство и пълен с обич дом за 665 деца, а 321 младежи са подпомогнати  за постигане на самостоятелност.

Обучени са и подкрепени 242 осиновителски семейства да са любящи родители на деца, отглеждани в SOS Детски селища, обучени и подкрепени са и други над 1000 приемни семейства.  От 2003 г. досега в Центровете за обществена подкрепа са подкрепени 1941 семейства, които са били пред риск да изоставят 3439 деца.

 


     « назад