Красимир Балъков: Искам да покажем друго лице срещу Англия

   Сподели
Красимир Балъков: Искам да покажем друго лице срещу Англия

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков говори преди мача на "лъвовете" срещу Англия от квалификациите за Евро 2020. Опитният специалист заяви, че иска да види друго лице в битката на "Уембли". 

"Тони Велков е познат на всички вас. Търся хора, които са близки до вижданията ми. Направихме един разговор, на който изяснихме всичко. Станислав Генчев ще се присъедини към лагера", започна треньорът на "лъвовете".

"Днес ще тренират 12 човека. Имаме четири тренировки, които ще мога да направя с целия отбор. Искам да покажем друго лице срещу Англия. Искам да се представим по най-добрия начин. Ще ни бъде от полза този мач срещу един от най-добрите отбори в света. Ще видим как ще отговорим на динамиката на игра на Англия. Te имат седем нови играчи, които са извикани. Бодуров има опит, игра в Англия. Извикали сме го, ще видим какво е физическото и психическото му състояние, след което ще решим дали е в състояние да вземе участие. От тези мачове се надяваме да спечелим точки, ако не го направим, ще си направим изводите", добави още той.

"Ще се опитаме да бъдем добре организирани, имаме голям респект от Англия, но трябва да покажем самочувствие и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект, отколкото трябва. Със страх не се играе футбол", коментира наставникът.

"В националния отбор времето е малко, искам да бъде повече, но няма как да стане. Има неща върху, които трябва да се работи, но има неща, които трябва да задържим, а и да се опитаме да надграждаме. Търсим различни варианти, за да подсилим отбора, да дадем шанс на младите играчи. Наблюдаваме шампионата и се опитваме да стимулираме футболистите", продължи той.

"Ще се съобразим с динамиката и бързината на Англия. Много е трудно да намериш правилната рецепта. Ще изисквам футболистите, които идват в националния отбор, да играят без страх. Ритането на топката не е моята философия. Трябва да бием и трите съперника, за да имаме шанс да се класираме", завърши Красимир Балъков.

 






     « назад