Краси Балъков почетен гост на първия голф турнир на Бундеслигата

   Сподели
Краси Балъков почетен гост на първия голф турнир на БундеслигатаКраси Балъков почетен гост на първия голф турнир на БундеслигатаКраси Балъков почетен гост на първия голф турнир на Бундеслигата

Поредно признание, че е една от знаковите фигури на Бундеслигата, получи настоящият селекционер на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков.

Легендата на “Щутгарт” ще е почетен гост на грандиозно събитие тази събота. В Бад Шлема ще се проведе първият голф турнир на Бундеслигата. В него участие ще вземат близо 80 представители на клубове от I и II ниво на футбола в Германия.

Домакин на първото издание на турнира ще е втородивизионният “Ерцгебирге”. Бад Шлема се намира в близост до Ауе, а арена на голф сблъсъците ще е игрището Вестерцгебирге.

За турнира ще пристигнат различни по ранг представители на 36-те клуба в Първа и Втора бундеслига. Идеята е всеки един от тях през следващите години да го организира през юни.

Лична покана е получил босът на доминатора в немския футбол “Байерн” Карл-Хайнц Румениге. Той обаче се извинил, че няма да може да дойде, тъй като имал от по-рано планове за въпросния ден. Румениге обаче подчертал, че със сигурност ще се пусне в някое от следващите издания на турнира.

Освен като почетен гост Балъков ще е в Бад Шлема и като представител на “Щутгарт”. Краси рита 8 сезона за “швабите”, а след това 2 г. бе помощник-треньор в щаба им.

Заедно с Балъков от “Ерцгебирге” са поканили като почетни гости още известни имена като плувеца Свен Теоке, ски скачача Рихард Фрайтаг, боксьора Аксел Шулц и др. Идеята е голф турнирът на Бундеслигата да се превърне във форум, на който ще се дискутира футболният бизнес, ще се обменят мнения и опит и ще се обсъждат възможности за инвестиции.

В Бад Шлема ще се играе на 18 дупки.

 

24chasa.bg

 







     « назад