Красимир Балъков с покана за участие в световното на сняг

   Сподели
Красимир Балъков с покана за участие в световното на сняг

Красимир Балъков е поканен да участва в световния отбор в осмото издание на световното първенство върху сняг, информира “Труд”. В последните 8 години турнирът за ветерани се организира в швейцарския курорт Ароза.

Краси Балъков и исландската легенда Ейдур Гудйонсен са двете големи имена, които домакините досега са обявили. Но тепърва списъкът ще бъде попълван. А техен треньор ще е Ото Рехагел, европейски шампион с Гърция през 2004 година.

Досега единствено Петър Александров, който е изключително уважаван в Швейцария, е участвал в турнира.

Германия ще защитава титлата си от миналата зима с изключително мощен състав. В него са номинирани световните шампиони Гуидо Бухвалд и Томас Бертолд, както европейските Марио Баслер и Фреди Бобич. Колорит добавя вратарят Тим Вийзе, който от няколко години се занимава професионално с… кеч.

По традиция домакините ще бъдат водени от капитана си Стефан Шапюиза. А най-голямата знаменитост в четвъртия тим Холандия е Франк де Бур, легенда на „Аякс” и „Барселона”.

Снежното световно първенство е най-добрата реклама на алпийския курорт Ароза, а „официални” превозвачи на феновете са българи с файтони, които чакат на гарата, допълва вестникът.






     « назад